Myomektomi, rahimdeki miyomların cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. Bu operasyon, miyomların belirli bir boyuta ulaştığında veya semptomlara neden olduğunda tercih edilir.
Her dört kadından birinde myom olmasına rağmen bazı kadınlarda bulgu vermezler. Myoma bağlı şikayetler, miyomun boyutlarına ve rahimdeki yerleşim yerine göre değişiklik göstermektedir. Yoğun kanama, ara kanama, şiddetli ağrı gibi şikayetlere neden olan ve ileri derecede büyümüş myomlar alınmalıdır.
Myom ameliyatları rahim koruyucu olarak yapılır. Kanser gibi ek bir hastalık olmadığı sürece myom alınırken rahim alınmaz.
Laparoskopik yöntemde, karın içine küçük kesiler yapılır ve bir kamera ile cerrahi aletler karın boşluğuna sokularak miyomlar çıkarılır. Myom boyutu büyük olsa da kapalı yöntemle myom ameliyatı yapmak mümkündür. Bu yöntem daha az invaziv olup iyileşme süreci daha hızlıdır.
Myom Belirtileri:
Sıkça Sorulan Sorular
Myomektomi, rahimdeki miyomların cerrahi olarak çıkarılması işlemidir. Bu operasyon, miyomların büyüklüğü ve sayısına göre farklı yöntemlerle gerçekleştirilir.
Myomektomi operasyonu, laparoskopik veya robotik cerrahiyle yani kapalı yöntemlerle gerçekleştirilir. Laparoskopik yöntemde, küçük kesilerle endoskopik aletler kullanılarak miyomlar çıkarılır.
Günümüzde açık ameliyatlar yerine kapalı ameliyatlar önerilmektedir. Kapalı yöntemle yapılan cerrahilerde kanama ve enfeksiyon riski daha az hastane yatış süresi daha kısa ve iyileşme daha hızlıdır. Kapalı cerrahi sonrası hasta ertesi gün taburcu edilir. Kesiler daha küçük olduğundan, dikiş izlerinde daha estetik bir iyileşme olur.
Laparoskopik veya robotik cerrahiyle yapılan myom ameliyatlarında hasta ertesi gün taburcu edilir. Açık cerrahiye göre agrı minimaldir. Günlük hayatına heme dönebilir.
Ekibimiz, en kısa zamanda randevu detaylarınız hakkında sizinle iletişime geçecektir.